tiistai 28. lokakuuta 2014

mustikka-kookoskeksit (munaton)

Viime viikoilla koulun jälkeen teki mieli alkaa taas leipomaan jotain. Ainoa ongelma oli, ettei ollut munia, enkä enää millään jaksanu lähteä hakemaan kaupasta. Meinasin jo luovuttaa leipomisidean kunnes löysin netistä munattomien pikkuleipien ohjeen. Ohje näytti herkulliselta ja päätin heti kokeilla sitä. Muutin ohjetta jonkin verran. Esimerkiksi kookoshiutaleita ei tullut alkuperäiseen ohjeeseen, eikä myöskään mustikkatäytettä. Päätin soveltaa omanlaiseni pikkuleivät ja tämmöiset siitä tuli (ohje alempana):



OHJE:

taikina:
150 g voita
1.25 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1.25 dl maissitärkkelystä
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
0.5 tl leivinjauhetta

täyte:
mustikoita
hillo-marmeladisokeria (pakkauksen ohjeen mukaan)


1. Tee ensin täyte. Keitä mustikoita ja hillo-marmeladisokeria kattilassa niin kauan kunnes seos sakenee hilloksi.(Ohje pakkauksessa)
2. Aloita taikinan tekeminen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. (Sekoite hyvin tasaiseksi, mutta älä vaivaa!)
4. Kaulitse taikina noin 2-4 mm paksuiseksi levyksi ja ota haluamallasi muotilla palasia.
5. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa noin 5-7 minuuttia. (Keksit eivät saa väriä pintaan.)
6. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen irroittamista.
7. Täytä pikkuleivät mustikkatäytteellä.
8. Nauti! :)




<3:llä Jennukka

4 kommenttia:

  1. Voihan ! Näyttää hyvältä :-)

    VastaaPoista
  2. Löysin blogiisi linkin demistä ja pyysit palautetta! Olen nyt katsellut blogiasi sen verran että sellaista voin antaa :)

    Ensimmäinen ajatus blogin avatessa oli että plääh, taas yksi samanlainen lifestyle blogi kaikkien lukuisien muiden sekaan. Mutta kun rupesin katselemaan tarkemmin ja lukemaan postauksia, mielenkiinto heräsi. Eihän tämä ehkä olekaan ihan sitä massaa! Varsinkin toffeekarkki ohje oli aivan ihana! (jos vain jaksan, aion tehdä niitä kavereille joululahjaksi :3) Sitten vielä näin, että blogissa on erikseen sivut resepteille, askartelulle ja sisustukselle, siitä plussaa :) Pidin varsinkin askartelu -osiosta, sieltä voisi saada tosi hyviä ideoita!

    Eli siis vaikka ensikäsitys blogista oli tylsä, hieman tutkittuani voisin jopa liittyä lukijaksi, vaikka en normaalisti pidä lifestyle -blogeista :)

    Parantamisen varaa olisi mielestäni ulkonäössä ja ensikäsityksen luomisessa. Nyt blogisi ei ilman erikoisempaa tutkimista oikein kerro, mikä juuri tässä blogissa on erikoista ja lukemisen arvoista, ja että mikä juuri se sinun juttusi on. Yritä erottua vielä enemmän massasta ihmisten mielenkiinnon herättämiseksi! :))

    Oma blogini http://books-mybestfriends.blogspot.fi/ on kirjoittamisen, lukemisen ja luovuuden blogi. Blogini päätarkoitus on seurata esikoisromaanini edistymistä, mutta sen lisäksi kirjoitan myös paljon muitakin tekstejä. Käy toki vilkaisemassa jos aihe kiinnostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakentavasta palautteesta! :) Yritän muokkailla tätä blogia pikkuhiljaa oman näköisemmäksi ja palautteiden ansioista löydän toivottavasti oikean suunnan! :) Kiitos!

      Käynpäs kurkkaamassa blogiisi :)

      Poista