keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ensimmäinen työharjoittelu + pohdintaa koulusta

Maanantaina alkoin elämäni ensimmäinen työharjoittelu Prismassa. Ikinä en ajatellut, että tällä alalla ammattikoulussa olisi työharjoittelu kaupassa. Tarkemmin ajateltuna onhan se selvää, että elintarvikealalla käydään tutustumassa myös johonkin elintarvikekauppaan.

Sekaannusta aiheutti syksyllä se, kun luulin, että hain opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi. Kukaan ei ollut maininnut (esim. opo), että kaikki ei pääse leipuri-kondiittoriksi, vaikka kouluun pääsikin. Näin oli käynyt monelle luokkatoverilleni, ettei hekään tienneet sitä, että kukaan ei varmaksi pääse sinne minne haluaa.

Ja siitä aiheutuikin paniikkia... Mitä teen jos en pääse leipuri-kondiittoriksi suuntautumaan? Jatkanko koulua? Vaihdanko alaa? Pidänkö välivuoden? Kiinnostaako ees muut vaihtoedot?

Tosiasia on nyt se, että kaikki ei meidän luokalta pääse leipuri-kondiittoriksi - kaikki sinne kyllä puheiden perusteella haluavat! Joulun jälkeen on sitten tulossa joku koe, jonka perusteella meidät valitaan ja jaotellaan. Suorastaan raakaa touhua. Mä en tosiaan tiedä mitä teen, jos en pääsen sinne.

Jos en pääse leipuri-kondiittori linjalle, joudun luultavasti elintarviketeknologian linjalle. Siinä elintarvikkeiden valmistaja toimii elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- tai varastointitehtävissä pienyrityksissä tai suurteollisuudessa. Hän voi toimia myös kaupan myyjänä elintavikkeiden asiantuntijana. Ainoa, mikä siinä voisi kiinnostaa ees hitusen, on esim. kassalla työskentely tai valmistustehtävissä työskentely. Elintarvikealan käyneillä on kylläkin paljon paremmat työmahdollisuudet, mitä leipuri-kondiittoreilla. Kannattaako edes vähäsen mielenkiinnon takia jatkaa elintarvikealalla, jos leipuri-kondiittorin paikka ei nappaa? Sitä en vielä tiedä, mutta mietinnässä on.

Nyt itse työharjoitteluun. Olen ollut kesätöissä S-Marketissa, joten kaupassa hyllyttäminen- jota ollaan tällä viikolla tehty - on tuttua puuhaa. Ainoa muutos S-Markettiin on tähän asti ollut se, kun valikoimia on niin paljon ja tavaroiden paikkojen etsimiseen menee huomattavan paljon enemmän aikaa mitä pienemmissä kaupoissa. Pääsen luultavasti kuitenkin jonakin viikkona kassallekin, mikä on kaupassa uutta minulle. Kassalla olen ollut ennen vain koulun myymälässä ja minun ja kaverini kesäkahvilassa (tästä kuulette vielä joskus lisää).

Työkaverit ovat olleet ihanan positiivisia työpaikalla. Kaikki auttavat mielellään ja heidän puoleensa voi aina kääntyä asiasta kuin asiasta. Jopa vitsiäkin heitellään, vaikka ollaan muutama päivä vasta tunnettu. :D
Toivon, että pääsen vielä työharjoittelussa olemaan paistopisteellä, sekä kassalla. Muuta en tästä odotakaan.

Tämä on kuitenkin saanut aivoni raksuttamaan ja miettimään, olisko se niin vaarallista, jos menisinkin elintarvikepuolelle? Mutta siitä seuraa vaan monia monia kysymyksiä lisää. Saako helposti kaupan puolelta töitä? Joutuuko töihin johonkin liukuhihnatuotantoon, johon en todellakaan halua. Mielessäni haaveilee kaukana tulevaisuudessa myös oma kahvila, mutta kannattaako semmoinen enää nykypäivänä? Niitä tuntuu olevan jo joka nurkan takana. Tai ties vaikka mut löytääkin palvelemasta asiakkaista kassan takana? Ei voi tietää. Annan näiden ajatusten nyt rauhassa muhia pääkopassani, ehkä ne selvenee ajallaan paremmin- viimeistään kun valinnat tulevat jatko suuntautumispaikasta keväällä!

Tähän lopuksi vielä kuva itestäni pitkästä aikaa! Sitä jotkut toivokin muutama viikko sitten, että saisin enemmän laittaa kuvia itestäni. :)



Muilla kokemuksia elintarvikealasta ja työharjoitteluista? :)

<3:llä Jennukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti